Hokejová SR18 napriek streleckej prevahe prehrala so Švajčiarmi 2:3

28.12.2014 Celý región

Zuchwil 27. decembra (TASR) - Slovenskej hokejovej osemnástke nevyšiel ani druhý zápas na Turnaji piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile. Domácim rovesníkom podľahla 2:3, keď doplatila na nevydarenú druhú tretinu, v ktorej inkasovala tri góly.

SR 18 - Švajčiarsko 18 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Góly: 18. Hatala, 57. Murín – 33. Hischier, 37. Schmid, 37. Huber, vylúčení: 9:7 na 2 min., presilovky 1:2, oslabenia 0:0

Anton Bartánus, tréner SR "18" (zdroj hockeyslovakia.sk): "Prehra po takej prevahe v streleckej aktivite, akú sme mali dnes, mrzí dvojnásobne. Naši hráči sa po piatkovej prehre s Českom prezentovali v podstatne lepšom svetle. Tvorili lepší, iniciatívnejší a kompaktnejší kolektív. Prevýšili domácich Švajčiarov skoro vo všetkých činnostiach, ale... Žiaľ dnes sme doplatili na veľmi nízku efektivitu v koncovke, lebo šancí, či už bolo aj na dva zápasy. Príliš sa narobíme na góly, ťažko ich dávame, v tejto fáze chlapcom chýba ľahkosť a niekedy aj viac rozvahy. K pomeru vylúčení by som sa nerád vyjadroval.... V nedeľu nás čakajú technicky veľmi vyspelí a korčuliarsky rýchlonohí Fíni, ktorí budú mať na regeneráciu o 3-4 hodiny viac. Preto sa poponáhľame s večerou i večierkou, aby si chlapci trošku viac odpočinuli."

S vysokou prehrou SR 16

Slovenskej hokejovej šestnástke nevyšiel vstup do Turnaja štyroch krajín v nemeckom Füssene. Fínskym rovesníkom podľahla vysoko 1:7, keď doplatila na nevydarenú úvodnú tretinu, v ktorej inkasovala štyri góly.

výsledok:

SR 16 - Fínsko 16 1:7 (1:4, 0:1, 0:2)
Gól SR: Žiak
 

Vyberte región